آزمون تافل (TOEFL) توسط سرویس سنجش تحصیلی (ETS) دانشگاه پرینستون (Princeton) برگزار میشود. این آزمون، مهارت در بخشهای شنیداری، گفتاری، نوشتاری، و درک مطلب انگلیسی را مورد سنجش قرار میدهد و برای پذیرش در دانشگاههای آمریکای شمالی مورد استفاده قرار میگیرد. نمره کسب شده در این آزمون جهت پذیرش در این دانشگاهها به مدت دو سال دارای اعتبار میباشد.
آزمون تافل اینترنتی (iBT) بخش جدیدی با عنوان «بخش گفتاری» (یا Speaking) دارد و در مقابل، بخش ساختار (Structure) که در آزمونهای کتبی و کامپیوتری وجود داشت، حذف شده است. گرامر بطور غیرمستقیم در بخشهای دیگر این آزمون مورد سنجش قرار میگیرد. سخنرانیها و گفتگوها در بخش شنیداری (Listening) طولانیتر شدهاند و خلاصه نویسی (note taking) نیز دیگر مجاز میباشد. در بخش درک مطلب (Reading)، نوع سؤالات متنوعتر شده و بعنوان مثال از شرکت کنندگان خواسته میشود اطلاعات را طبقهبندی کنند و یا جدولی را پر کنند. تایپ کردن هم در بخش نوشتاری دیگر الزامی است.
سیستم امتیازدهی در این آزمون چگونه است؟
سیستم امتیاز دهی در آزمون تافل اینترنتی (iBT) در جدول زیر نشان داده شده است:
۰-۳۰ ۰-۳۰ ۰-۳۰ ۰-۳۰ |
Listening Reading Speaking Writing |
۰-۱۲۰ |
Total score: |
بخشهای مختلف تافل (iBT)
بخش درک مطلب (Reading)
بخش درک مطلب در تافل iBT خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) تفاوت ندارد. این بخش از سه متن آکادمیک تشکیل شده است که به دنبال هر کدام چندین پرسش مطرح میشود. هر کدام از این متنها حدوداً از ۶۵۰ تا ۷۵۰ کلمه ساخته شدهاند. نوع سؤالات نیز ترکیبی از نوع سؤالات موجود در تافل کامپیوتری (CBT) و انواع جدیدتری از سؤالات است که در آن شرکت کنندگان باید جدولی را پر کنند یا یک نتیجه گیری روایی را تکمیل نمایند. دو ویژگی اضافه شده به بخش درک مطلب (Reading)، یکی فهرست لغات و دیگری یک گزینه تجدید نظر (review option) میباشد. «فهرست لغات» به شما این امکان را میدهد که معنی کلمات کلیدی موجود در متن را بیابید و با «گزینه تجدید نظر» (یا review option) میتوانید برگردید و در پاسخهایتان تجدید نظر کنید.
بخش شنیداری (Listening)
بخش شنیداری آزمون تافل توانایی شما را در درک مکالمات انگلیسی، آنگونه که در آمریکای شمالی صحبت میشود، ارزیابی میکند. بخش شنیداری آزمون تافل اینترنتی (iBT) هم خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) متفاوت نیست. این بخش از دو مکالمه و چهار سخنرانی درسی همراه با پرسشهای متعدد تشکیل یافته است.
بخش نوشتاری (Writing)
این بخش از آزمون، توانایی شما را در به کار گیری «نوشتن» جهت برقراری ارتباط در یک محیط دانشگاهی مورد سنجش قرار میدهد. این بخش خود به دو قسمت تقسیم میشود: یک قسمت تلفیقی (integrated) و یک قسمت مستقل (independent) که تایپ کردن هم برای هر دو قسمت ضروری است. در قسمت تلفیقی شما باید در ابتدا متن کوتاهی را بخوانید (۲۵۰ تا ۳۰۰ کلمه) و سپس به یک نطق مرتبط با متن گوش دهید. بعد از آن شما باید با استفاده از اطلاعاتی که از متن و سخنرانی بدست آوردهاید به یک پرسش پاسخ دهید. به شما ۲۰ دقیقه فرصت داده میشود که پاسخ خود را که باید بین ۱۵۰ تا ۲۲۵ کلمه باشد، بنویسید. اما قسمت مستقل (independent) بخش نوشتاری، مشابه بخش نوشتاری آزمون کامپیوتری تافل میباشد: به شما ۲۰ دقیقه فرصت داده میشد که انشاء کوتاهی در حدود ۳۰۰ کلمه درباره یک موضوع خاص بنویسید.
بخش گفتاری (Speaking)
این بخش جدید از آزمون تافل دارای شش تکلیف (task) میباشد که دو تکلیف آن به صورت مستقل (independent) و چهارتای آن به صورت تلفیقی میباشد.
بطور دقیقتر، بخش گفتاری آزمون تافل دارای قسمتهای زیر است:
مدت پاسخگویی به هر کدام از تکالیف از ۴۵ تا ۶۰ ثانیه متغیر میباشد.