تفاوت امتحان IELTS General و IELTS Academic


 
تفاوت امتحان IELTS General و IELTS Academic

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک

آیلتس آکادمیک رو معمولاً از کسانی میخوان که برای تحصیل مهاجرت میکنند یا اینکه میخوان اونجا تدریس بکنند. برای سایر مهاجرین آیلتس جنرال لازم هست. در اکثر موارد از شما در آیلتس جنرال نمره ۶ در هر باند (Listening – Reading – Writing _ Soeaking) میخواهند در صورتیکه Main Applicant برای مهاجرت باشید که البته ممکن هست در شرایط خاصی از شما نمرات دیگری بخواهند و در صورتیکه همراه پرونده مهاحرت  باشید، از شما نمره Overall 4.5 خواهند خواست. اما در مورد آکادمیک تا جائیکه میدونم این نمره باید ۷ باشه در هر Band و مطمئن هستم که برای تدریس، حتماً از شما نمره ۷ آکادمیک در هر باند میخواهند. خوب این از نمرات، اما در خصوص خود امتحان.

امتحان آکادمیک در قسمت Listening و Speaking عیناً مانند جنرال است و هیچ تفاوتی ندارند. نحوه بارم بندی و نمره دهی سوالات البته در موارد مختلف بسته به درجه سختی و آسانی سوالات و همچنین وزن سوالات، یکسان نیست. اما معمولاً بدین صورت هست:

برای Listening شامل ۴۰ سوال در ۴ تا Section که برای اون ۳۰ دقیقه وقت دارید + ۱۰ دقیقه برای انتقال جوابهاتون از دفترچه سوال به برگه جواب وقت خواهید داشت و در صورتیکه به ۱۶ سوال جواب درست داده باشید ۵ نمره، برای ۲۳ سوال ۶ نمره، برای ۳۰ سوال ۷ نمره و برای ۳۵ سوال ۹ نمره خواهید گرفت.

برای Speaking که شامل ۱۵ دقیقه مصاحبه در مورد مسائل و موارد عمومی هست که قبلاً هم توضیح دادم و نمره بندی اون کاملاً بستگی داره به تسلط شما در صحبت کردن و استفاده از کلمات، تلفظ کلمات و گرامر + روان صحبت کردن و مکث و تته پته نکردن.

Reading در امتحان آکادمیک به نظر من سخت تر از جنرال هست. شما مانند امتحان جنرال با ۳ تا Section حاوی متون مواجه هستید، با این تفاوت که طول متون در امتحان آکادمیک طولانی تر از جنرال هست و نوع موضوعات هر Section آکادمیک با نظیر اون در جنرال هم متفاوت هست. متون در آکادمیک پیچیده تر هستند و شما برای درک اونها نیاز به دونستن دامنه وسیع تری از لغات (اعم از معمولی و تخصصی) دارید. در هر دو امتحان جنرال و آکادمیک، برای این قسمت ۱ ساعت وقت دارید که طبیعتاً چون بزرگترین دشمن شما در امتحان، زمان هست، در متون آکادمیک این دشمن خودش رو پر رنگتر نشون میده چون متون طولانی تر هستند و باعث میشن وقت کم بیارین. بارم بندی نمرات هم در این دو امتحان با یکدیگر متفاوت هست، به این صورت که:
برای امتحان جنرال، ۱۵ سوال = ۴، ۲۳ سوال = ۵، ۳۰ سوال =۶ و ۳۴ سوال = ۷ خواهد بود
برای امتحان آکادمیک، ۱۵ سوال = ۵، ۲۳ سوال = ۶، ۳۰ سوال = ۷، ۳۵ سوال = ۸ خواهد بود.
همونطور که می بینید، چون امتحان آکادمیک ماهیتاً سخت تر هست، وزن بارم و نمره سوالات در اون بالاتر هست. از طرفی بدلیل اینکه شما در جنرال باید سوالات درست بیشتری رو پاسخ بدید که نمره بالاتری بگیرید، در نیتجه باید دقت بالاتری داشته باشید.

Writing در Task 2 که شامل نوشتن انشاء (با حداقل ۲۵۰ کلمه) هست، در هر دو امتحان یکسان هست. تفاوت این دو امتحان فقط در Task 1 هست که در جنرال، شما باید یک نامه (با حداقل ۱۵۰ کلمه) با عناوینی مثل درخواست، شکایت، نامه دوستانه یا درخواست استخدام بنویسید، اما برای آکادمیک، شما باید یک نمودار یا یک شکل رو که به شما داده شده است رو تجزیه و تحلیل کنید. زمان کل Writing هم در هر دو امتحان یکسان و معادل یک ساعت هست که توصیه میشه ۲۰ دقیقه برای تفکر، نوشتن و پاکنویس کردن Task 1 و ۴۰ دقیقه رو هم برای تفکر – نوشتن و پاکنویس کردن Task 2 اختصاص بدید. من خودم متاسفانه تجربه عملی نوشتن متن برای آکادمیک رو نداشتم، اما اگر توانایی تجزیه و تحلیل یک نمودار یا یک شکل رو داشته باشید و بتونید در مورد بنویسید، بنظر زیاد سخت نیست، هر چند که در مقام مقایسه با نوشتن یک نامه با عناوینی که گفتم سخت تر هست، چون شما برای این نامه ها کلیشه های ثابتی دارید که نوشتن بر اساس اون کلیشه ها، نمره ای از شما کم نمیکنه اما برای هر نمودار و هر شکل خاص، تفسیر خاصی لازم هست.

 

درباره نویسنده